Chat with us, powered by LiveChat



Dupa taierea sticlei, pentru a asigura siguranta in utilizare dar si un aspect placut, in functie de destinatia ei, se face o prelucrare a cantului sticlei.

 

Finisarea geamurilor se face cu ajutorul utilajelor specializate.


 

Pregătirea sticlei: Sticla care urmează să fie cantuită trebuie să fie curată și degresată pentru a evita zgarierea sau patarea in timpul prelucrarii.

 

Setarea utilajului: La utilajul specializat pentru cantuire se pot modifica parametrii de functionare în funcție de grosimea sticlei și de unghiul dorit al cantului. Se pot cantui geamuri cu grosimi de la 4mm pana la 24mm.

 

Procesul de cantuire: Utilajul folosește discuri abrazive si freze pentru a îndepărta o anumită cantitate de material din muchiile sticlei si pentru slefuire, astfel creându-se un cant drept liniar. Pentru a obține un finisaj precis și uniform al cantului se controleaza permanent viteza de avans a sticlei pe linie și presiunea exercitată.

 

Verificarea și ajustarea: După finalizarea procesului de cantuire, fiecare geam este supus unei riguroase verificari de calitate. Se verifica dimensiunile finale ale geamului si calitatea finisarii pentru siguranta că a fost prelucrat conform specificațiilor și că nu prezintă asperități sau neregularitati.`

 

Curățarea și degresarea finală: După cantuirea sticlei, aceasta trebuie curățată și degresată pentru a îndepărta orice urme de material abraziv sau de murdărie care pot rămâne pe suprafață. Pentru aceasta, geamurile se spala intr-o masina de spalat specializata, cu apa filtrata si purificata.

 


Slider