Chat with us, powered by LiveChat


Securizarea sticlei reprezinta un proces de tratare termica prin care acesteia in creste de circa 5 ori rezistenta termica si mecanica.

Pentru securizarea sticlei se foloseste un cuptor de securizare. Acesta este un echipament special care incalzeste sticla pana la o temperatură de 700°C, urmată de răcirea ei controlata, pentru inducerea de tensiuni termice în sticlă. Aceste tensiuni termice ajută la creșterea rezistenței și siguranței sticlei.

 
O caracteristica importanta a sticlei securizate este modalitatea de fragmentare in cazul spargerii. Spre deosebire de sticla normala, nesecurizata, care se sparge in bucati mari si ascutite, sticla securizata se sparge in bucati foarte mici, rotunjite, care scad riscul de accidentare si ranire.

Sticla securizata se utilizeaza in aplicatii care necesita reducerea riscului de ranire in caz de spargere, rezistenta sporita la socuri mecanice sau la stres termic. O regasim in constructii si amenajari interioare, la pereti si usi din sticla, balustrade, copertine, mobilier si placari din sticla.

Tehnologia de securizare respecta standardele europene EN 12150 si EN 1863 care asigura procesarea sticlei.